Vezi 3 sfaturi pentru barbati! Partea II!

Vezi 3 sfaturi pentru barbati! Partea II!

I. Ochelarii dau o anumita personalitate.

Important este insa de gasit forma ramei corespunzatoare, care poate acoperi si unele defecte ale fetei. Un bun optician poate rectifica prin forma ramei unele imperfectiuni ale fetei.Rama trebuie sa se armonizeze cu culoarea pielii, parului si ochilor, de asemenea trebuie sa se tina seama daca persoana respectiva e grasa sau slaba.

II. Tutunul si dintii.

Multi barbati fumeaza, iar despre consecinte nu e cazul sa discutam, problema fiind larg dezbatuta. Ne referim doar la aspectul dintilor colorati de tutun — inestetic — si carora doar medicul stomatolog le poate reda in parte coloritul natural (prin detartraj); de asemenea se recomanda si folosirea zilnica a apei de gura, pentru indepartarea sau mascarea mirosului de tutun.

Tehnica dentara amintita mai sus e valabila si in cazul cind abandonam fumatul. in caz contrar dintii se vor ingalbeni din nou, facind necesara iarasi interventia medicului stomatolog. Dar aceasta operatiune repetata prea des pericliteaza emailul dintilor.In acest scop se mai poate folosi glicerina (citeva picaturi puse pe periuta -de dinti dupa periajul obisnuit cu pasta de dinti). Se mai pot folosi: citeva picaturi de lamiie puse pe periuta de dinti dupa periaj sau stergerea dintilor (nu si a gingiilor) cu un tampon de vata imbibat cu apa oxigenata (o lingurita la un pahar cu apa).

III.Moda, miscarea, sedentarismul nu sunt probleme strict feminine ;

Pastrind proportiile, ele se refera si la barbati. Moda trebuie adaptata personalitatii fiecaruia.

Tinuta corecta a corpului trebuie urmarita pentru a nu se ajunge la diferite defecte, ceea ce ar influenta nu numai aspectul negativ al fizicului, dar ar avea si influente daunatoare functionarii diferitelor organe. Exercitiile fizice constituie mijlocul important prin care se poate preintampina o tinuta incorecta, pentru pastrarea cit mai mult timp a formelor corecte si frumoase ale corpului.

Exista desigur o legatura intre tinuta corecta si starea psihica. Un barbat deprimat, dezechilibrat, nu-si poate mentine o tinuta buna.

In orice caz, daca dorim un corp sanatos si frumos, trebuie efectuate cu regularitate exercitii fizice in urma carora se realizeaza o circulatie mai rapida a singelui prin vase si in cantitate mai mare; de asemenea, cu ajutorul lor se elimina substante de uzura mai multe, respiratia devine mai frecventa si mai profunda, inima bate mai des, se realizeaza schimburi nutritive mai mari in muschi, tesuturi si organe.

Sistemul nervos stimuleaza sau coordoneaza exercitiile, participind activ la realizarea lor. Exercitiile fizice practicate cu regularitate fac corpul mladios si rezistent, pe cind sedentarismul si neefectuarea de exercitii fizice favorizeaza obezitatea, mersul greoi etc. Tot astfel mersul pe jos contribuie la mentinerea vitalitatii, a tineretii, pune in miscare grupurile musculare ale membrelor inferioare, ale bazinului, umerilor si bratelor.

Pentru mersul pe jos trebuie sa tinem seama ca incaltamintea sa fie cit mai comoda. Este necesar ca mersul sa fie degajat, urmarind o respiratie ritmica, iar miinile sa fie libere, ca bratele sa se poata balansa in voie. Plimbarile pe jos trebuie sa fie facute in orice anotimp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *