Vezi 3 sfaturi pentru barbati! Partea I!

Vezi 3 sfaturi pentru barbati! Partea I!

I. Dar, nu numai barbii trebuie acordata atentie.

Trebuie spalate sau hidratate cu solutii hidro alcoolice si nasul, timpleie, fruntea pentru a evita formarea cosurilor.

Se recomanda si folosirea cabinetului cosmetic unde se pot efectua: baia de aburi, extragerea comedoanelor, masajul manual si electric, precum si aplicarea de masti in functie de natura tenului, ceea ce contribuie la mentinerea pielii in stare de sanatate perfecta.O atentie deosebita se cere a fi acordata spalarii zilnice a corpului, iar in sezonul mai cald de 2 ori pe zi. Prin baie, pielea se curata, se destupa porii imbicsiti, se indeparteaza transpiratia abundenta.

II.Spalatul parului si periatul parului

Se recomanda o data pe saptamina cu sampon, specific felului de par. Se spala apoi cu apa; in apa pentru clatire se pune otet, care neutralizeaza efectul calcaros al apei.

Periatul parului se practica dimineata, in toate sensurile, pina pielea se incalzeste, activindu-se circulatia.Nu e recomandabila folosirea briantinei, intrucit favorizeaza fixarea prafului, care va asfixia parul.Parul nu trebuie udat cu apa rece pentru aranjarea frizurii. Procedeul dauneaza parului. Mai bine se va folosi un fileu.Tunsoarea trebuie sa fie adaptata trasaturilor morfologice ale craniului. Prin tunsoare si frizura se poate corecta forma capului

Chelia. E natural ca unele fire de par sa cada. Prin aceasta nu se intelege aparitia automata a alopeciei. Parul cade insa aproape constant pe un teren atins de seboree si cade cu atit mai repede cu cit incepe mai de timpuriu. Unii oameni de stiinta sustin ca intre 18—25 de ani se hotaraste soarta parului barbatilor. Parul incepe sa cada, alt par nu creste la loc si cu timpul apare chelia. De obicei, matreata, mai mult sau mai putin grasa, este primul semn al viitoarei chelii, dar nu orice matreata duce neaparat la chelie.

III. Tulburari de nutritie, digestie si metabolism.

Unele intoxicatii sunt urmarea unor medicamente luate timp indelungat (hipnoticele) sau se datoreaza abuzului de alcool si tutun. Tulburarile de nutritie, digestie si metabolism mai pot fi cauzate de influenta nociva a unor factori naturali, de lipsa unor conditii igienice corespunzatoare, a actiunii vatamatoare a razelor X, a unor chimicale (solutii sau vapori).

Ele mai pot aparea in urma unor boli infectioase, a unor tulburari ale functiilor glandelor cu secretie interna sau a unor tulburari ale sistemului nervos central.

Intre cauzele care determina caderea parului poate fi amintita: predispozitia innascuta, asa-numita chelie ereditara — alopecia prematura. Un fenomen al batrinetii il constituie alopecia senila. Caderea parului care incepe tarziu nu duce insa niciodata la o chelie completa.

Boli ale pielii (seboree, psoriazis). Seboreea ataca parul de pe cap in mod concentric, cele doua unghiuri temporo-frontale si crestetul capului si progreseaza cu o viteza variabila. in alopecia seboreica este afectata numai pielea paroasa a capului. Barba, mustata si sprincenele isi pastreaza desimea, iar uneori, in timp ce parul de pe cap se rareste, firul de par al sprinccnelor se ingroasa.

In cazul cand se constata o cadere lenta a parului, situatia poate fi remediata prin bai de plante sau masaje cu lotiuni vitaminizate. In orice caz prezentarea la medic e absolut necesara pentru stabilirea unui tratament adecvat. In prezent este in plina dezvoltare perucheria (mese barbatesti din par natural care sa acopere lipsa de par); cu ajutorul chirurgiei estetice se pot realiza grefe de par (implantele).

Trebuie precizat ca transpiratia excesiva a parului nu trebuie confundata cu secretia sebacee (si pericolul iminent de a cheli). Ea se poate datora in afara caldurii excesive si unei dereglari a sistemului neuro-vegetativ. Ca masuri imediate se recomanda ca parul sa fie purtat scurt, spalat des, iar capul sa nu fie permanent acoperit cu sapci, palarii, basti, impiedieindu-se astfel o buna aerisire.

 

Sampon cu Urzica

Descriere produs

Șamponul Farmasi Botanics pentru strălucire, pentru toate tipurile de păr, îmbogățit cu extract de urzică, curăță delicat, ajută la repararea și refacerea structurii părului. Extractul de urzică contribuie la întărirea rădăcinilor și a structurilor părului. De asemenea, reglează producția de sebum și asigură hidratarea necesară a părului. Hrănește părul și îi oferă totodată un luciu natural.

Click pentru reducere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *