Oricare femeie dorește să fie frumoasă

Oricare femeie dorește să fie frumoasă

Atunci când vorbim despre feminitate, trebuie să avem în vedere ca feminitatea este nu numai efectul sexului ca atare, ci și al educației pe care femeia a primit-o, al concepției despre feminitate, specifică celor care i-au facut educația.

Oricare femeie dorește să fie frumoasă

Dar numarul femeilor care să se încadreze în anumite canoane ale frumusetii nu este foarte mare. Rezultă oare ca exista si o categorie a femeilor urite ? Nicidecum ! Putem vorbi despre o „frumusete a feminitatii , intelegând prin aceasta ca orice femeie este frumoasa in felul ei. Singurele lucruri care urâțesc intr-adevar feminitatea sunt cele care tin de exagerare, de ingrosarea voita a anumitor insusiri considerate feminine. A accentua leganarea corpului in mers pâna la ostentatie sau a nu observa ca o anumita imbracaminte dezavantajeaza liniile naturale ale corpului (chiar daca este la moda) inseamna, implicit, a prejudicia feminitatea. Caci despre ce fel de gingasie sau delicatete poate fi vorba atunci când, prin imbracamintea sau tinuta sa, cu toate straduintele depuse, femeia nu reuseste sa obtina decât efecte contrare celor asteptate?

Tratament nedemn din partea bărbaților

Acelasi efect dezastruos asupra feminitati il are si acceptarea de catre femeie a unui tratament nedemn din partea barbatilor care alcatuiesc anturajul ei. Nesesizarea la timp a semnificatiei gesturilor sau a comportarilor care genereaza un astfel de tratament uriteste de asemenea feminitatea. Frumusetea exterioara nu poate fi apreciata separat de frumusetea launtrica, morala. Exista un proverb care exprima destul de exact ideea de mai inainte: frumusetea fara intelepciune este ca o floare in tina. Grija pentru frumusetea fizica, deopotriva ca si pentru cea sufleteasca, cere cu adevarat intelepciune.

Preocuparea pentru o tinuta decentă

Cu alte cuvinte, frumusetea nu se desăvârseste cu podoabele la moda si nu este deplina nici daca i-au fost harazite toate „darurile naturii. Prezenta lor nu dispenseaza de cultivarea acelor calitati care depasesc „poza si care vizeaza psihologia, desavirsirea femeii ca persoana umana. Preocuparea pentru o tinuta decenta, pentru o atitudine civilizata si politicoasa, in toate imprejurarile vietii nu pot fi separate de feminitate si de frumusete, ci fac parte integranta din acelasi tablou. Aceste atribute ale comportarii nu se demodeaza niciodata si este in mare masura rolul femeii de a se lupta pentru pastrarea lor, de a le impune prin propria sa prezenta si comportare si de a le transmite mai departe copiilor, asupra carora ea are, ca mama, o influenta incomparabila. Feminitatea nu poate insemna asadar slabiciune spirituala sau morala, asa cum nici masculinitatea nu poate insemna, in mod automat, superioritate spirituala sau morala. Iar intregirea frumusetii fizice prin frumusetea sufleteasca depinde si de educatia primita in copilarie, dar si mai tirziu, de dorinta fiecarei femei de a fi cu adevarat frumoasa. Caci feminitatea, frumusetea nu vin niciodata numai de la natura.

RUJ MAT BB

Baza

Descriere Produs

RĂSFAȚĂ-TE CU TEXTURA DELICATĂ MATĂ din colecția de rujuri BB MAT NUDE
• Ușor de aplicat pe buze și obraji.
• Formulă rezistentă la transfer.
• Nu crează senzație de uscăciune.

Click pentru REDUCERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *