Istoria samponului – I

Istoria samponului – I

Samponul – mai mult decat o solutie de curatare a scalpului

Evolutia si importanta samponului

Samponul este un lichid dens, dar poate fi cumparat si in alte forme, cum ar fi cel uscat. Samponul a fost dezvoltat pentru a inlocui sapunul, care era utilizat atat pentru curatarea intregului corp, cat si pentru scalp. Samponul vine ca o solutie exacta si dedicate in exclusivitate curatarii scalpului si a parului prin indepartarea sebumului nedorit, a matretii, a prafului din mediu si a reziduurilor. Toate sampoanele trebuie sa contina un detergent sau un agent de curatare pentru a elimina acele  acumulari de sebum si miros. Acestea functioneaza prin eliminarea  impuritatilor pentru a fi spalate de apa.

Diferitele civilizatii au avut practici diverse in sfera frumusetii si ingrijirii parului. Dar te-ai intrebat vreodata de unde a venit samponul? Acest produs atat de vital unei igiene sanatoase si adecvate, lichidul care iti transforma podoaba capilara intr-un vartej de culoare, textura matasoasa si mirosuri fine.

Nu, samponul nu a fost conceput in Egipt sau vreo tara europeana. Sampoanele au venit de fapt din India. Se stia ca oamenii din India foloseau pulpa unui fruct numit sapun combinata cu unele ierburi si flori de hibiscus inca din anii 1500.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *