Femei si stiluri | Stilul elegant

Femei si stiluri | Stilul elegant

Personalitate si stil

Aceasta este adesea o femeie completa, de dimineata pana seara si din cap pana-n picioare; sotie, mama, amanta, o persoana constiincioasa in profesiunea ei. Adesea, ea a incercat si contrastele stilului dramatic, a flirtat cu cel „creator , a simtit afinitati pentru cel „clasic . A invatat ca tinuta de clasa este atemporala, personala, si nu se judeca dupa masura modelelor efemere. A fi o fashion victim inseamna foarte putin pentru aceasta femeie.

Ea este deci suficient de sigura pe gusturile ei pentru a-si permite sa fie simpla — o simplitate suficient de gandita pentru a nu fi simplista… Fara asocieri surprinzatoare, fara bijuterii amagitoare, de tipul imitatiilor grosolane… Ea stie, de asemenea, ca acest stil nu impune sa fii super-bogata si nici sa te duci la un croitor de marca: un singur compleu poate fi suficient cu conditia ca acesta sa fie superb si sa i se poata adauga un accesoriu de calitate: o brosa, o centura sau un colier care sa-l schimbe total.

Asadar: linii simple, suple si fluide, jucand cartea unei elegante despre care s-ar putea spune ca este nativa.

Culori

„Misterioasele  isi vor asocia culorile de baza — gri antracit, albastru marin, verdele de sticla, etc. — cu tentele simple traditionale care sunt albul, bordoul, rozul pal, sau cu tente mai festive ca albastrul aprins, verdele de jad, rosul purpuriu sau fucsia.

„Luminoasele  isi vor permite si ele sa-si combine culorile de baza (gri-bleu ardezie, maron rece, verde de pin, rosu Hermes) cu tente simple traditionale (ivoriu, zmeuriu, fucsia).

Femeile de tip „foc  isi vor imbina culorile de baza (cafeniu, scortisoara, cafeniu-inchis) cu tentele clasice care sunt ivoriul, albastrul levantica, bleu-verzuiul sau galbenul cald de caisa coapta, etc.

Materiale

Caldura cere matasurile imprimate sau inul; in zilele mai reci vor aparea impletiturile, jerseurile sau crepurile de lana, minunate pentru femeia cu acest stil.

Par

Va trebui sa fie ireprosabil: se impune o intretinere regulata, ceea ce da impresia ca, probabil, ea se dichiseste in fiecare zi la coafor. Nu conteaza lungimea parului si stilul ales, cu conditia sa se evite permanentele crete sau coafurile prea excentrice.

Accesorii

Femeia „eleganta  isi completeaza tinutele cu accesorii alese pentru bunul gust al acestora, sobre sau fanteziste, dar niciodata tipatoare: cateva perle, o brosa veche sau un smarald frumos pe deget… Dar si, mai simplu, cativa nasturi aurii sau argintii care vor inviora un sacou prea monoton, un mantou prea clasic.

Incaltaminte

Incaltamintea ei va fi clasica, nedemodabila; aceasta femeie isi va alege cea mai buna calitate de incaltaminte pe care i-o permit finantele sale. Ea va avea intotdeauna grija sa-si asorteze la pantofi ciorapii si poseta si isi va completa in mod desavarsit panoplia cu o palarie si manusi.

Palarii

Celebra canotiera, bineinteles! Dar si palariutele cu voaleta (pentru inmormantari) sau palaria de soare cu boruri mari (purtata cu moderatie).

Cateva „elegante” celebre:

  • Lumina: Carole Bouquet, Celine Dion, Claire Chazal, Carole Gessler.
  • Foc: Catherine Deneuve.
  • Mister: Fanny Ardant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *