Femei si stiluri | Stilul Clasic

Femei si stiluri | Stilul Clasic

Stilul Clasic

O eleganta atemporala, o distinctie despre care ai jura ca este instinctiva: daca femeia „clasica  poate fi de un sic uluitor, ea stie, de asemenea, sa evite capcanele pedanteriei. Fara \ excese kitsch, fara deghizari pentru a o face pe marea doamna… Decat sa adune tinute fanteziste, ea va prefera un singur taior de foarte buna calitate, pe care va sti sa-l asorteze si sa-l transforme printr-o alegere judicioasa a accesoriilor. Ea va sti sa-si puna in valoare formele, evitand imbracamintea mulata, pe care o considera de o usuratate aproape vulgara.

Femeia „clasica  urmeaza, bineinteles, linia modei, insa nu moda durerilor de cap si  a ultimelor extravagante: moda care nu se demodeaza…

  • Culori

Paleta sa cuprinde tente rafinate dar nu prea dure, precum bleumarinul, verdele de brad, vinetiul, ca si tonuri mai neutre, cum ar fi albul crem, griul perlat, otelul, lemnul de trandafir sau maronul rece. Anumite combinatii traditionale — bleumarin si ecru, de exemplu — ii vin minunat.

Clasica are uneori un gust excesiv pentru nuantele pastel: daca tentele cele mai intense pot sa o avantajeze, culorile deschise risca sa o faca fada. Se recomanda sa fie folosite cu discernamant.

  • Materiale

Fara texturi grele si aspre: materialele fluide, fine si placute la purtat o imbraca mult mai bine; un sveter de jerseu, o tesatura subtire de lana, o gabardina sau un tweed de buna calitate o vor incanta.

Ea se fereste, de asemenea, de materialele prea matasoase, prea satinate, prea artificiale sau mult prea incarcate: gustul sau nu se aventureaza pe aceste carari abrupte, preferand siguranta drumului sau bine batut.

  • Accesorii

Totul este cuprins in trei epitete: simple, sobre, elegante. Fara bijuterii grele, incarcate sau excentrice. Se va remarca gustul special al clasicei pentru cerceii care ii echilibreaza si ii lumineaza chipul. Un ceas discret, insa de marca, un colier de perle sau o bratara fina de aur ii vor asigura un farmec discret si rafinat.

  • Palarii

Cateva palarii bine alese ii vor permite sa-si puna in valoare frumoasele sale com- pleuri deux-pieces: canotiera, primavara; turbanul, vara; sapca ruseasca pentru zilele cu zapada. De ce sa se lipseasca de aceste accesorii atat de personale, neglijate pe nedrept de altele?

  • Par

Fara dezordine permanenta. Dar si fara coafuri nebunesti. O tunsoare simpla, adaptata la morfologia sa si la calitatea parului si reinnoita ori de cate ori este nevoie, ii va sta mai bine decat onduleurile, permanentele sau cocurile prea fixate.

  • Incaltaminte

Simplul pantof escarpen din piele, care poate avea diferite inaltimi ale tocurilor, i se potriveste de minune. Pentru sfarsitul de saptamana, eventual cizme si botine. Va fi suficient pentru a o face fericita.

Cateva „clasice” celebre:

  • Scanteie: Isabelle Huppert, Marlene Jobert.
  • Lumina: Beatrice Schoenberg, Michele Laroque, Nicole Garcia, Nathalie Baye.
  • Mister: Anne Sinclair, Catherine Zeta-Jones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *