Ea poarta tot ceea ce celelalte nu indraznesc! | Stilul creator

Ea poarta tot ceea ce celelalte nu indraznesc! | Stilul creator

Personalitate si stil

Femeia „creatoare  pare a exploata noi posibilitati la fiecare imbracare. In functie de dispozitia sa, de anotimpuri, ea va purta lycra fluorescenta sau se va infasura intr-o catifea groasa. Fara reguli, in afara celor pe care i le dicteaza inspiratia sa.

Evident, fantezia este la fel de nestavilit seara, noaptea sau in week-end. Dar si la locul sau de munca; aceasta artista stie sa provoace uimirea, ramanand in limitele acceptabilului. In fond, totul ii vine bine, cu conditia ca tinuta ei sa poarte marca personalitatii sale: un ansamblu epurat, sobru, reliefat de o bijuterie pe cat de baroca pe atat de neasteptata, dar si o croiala asimetrica mulata in care culorile si liniile se intersecteaza si se suprapun.

Culori

Toate! „Creatoarea  stie sa evite cu naturalete monotonia si uniformitatea, dar nu se da inapoi in fata unui taior crem, cu conditia ca un accesoriu extravagant sa sparga ordinea rigida a tinutei…

Materiale

Pielea, tesaturile grele, lycra sau jerseul elastic, satinul pe o gabardina masculina, catifelele mate, lurexul, texturile metalizate: un mic esantion de materiale care permit stilul creator.

Accesorii

Creatoarea poarta tot ceea ce celelalte nu indraznesc: ochelari multicolori, pandantive africane, coliere grele si sclipitoare… Cateva trucuri: nasturi originali, care dau farmec celor mai plictisitoare sacouri si taioare; centurile asortate la fuste sunt inlocuite cu centuri de piele ornamentate.

La birou, totul depinde de toleranta si intelegerea colaboratorilor.

Palarii

Daca bonetele impodobite din secolul al XVII-lea i-ar fi permise, creatoarea le-ar purta! in aceasta lume prea moderna, ea se orienteaza spre turbane, borsaline, canotiere sau orice alt obiect care acopera capul — cu gratie si fantezie.

Par

Parul liber mai degraba decat coafuri rigide. Un univers capilar aflat sub control ar ruina toata fantezia stilului!

Evident, in timpul unei garden-party de la Elysee putina severitate va fi tolerata.

Incaltaminte

Tot ceea ce serveste la decorarea unui picior frumos, si in mod accesoriu la mers: tocuri suprainaltate, pantofi excentrici, sandale cu sireturi fine impletite… saboti grosolani si, ceva mai rar, chiar vechii bascheti.

  • Cateva „creatoare” celebre:
  • Scanteie: Larusso.
  • Lumina: Emma Decaunes, Mariah Carey.
  • Foc: Agnes Jaoui, Victoria Abril.
  • Mister: Romane Bohringer, Beatrice Dalie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *