Afla mai multe despre parul tau!

Afla mai multe despre parul tau!

Parul este o minunata podoaba naturala a femeii care o infrumuseteaza si-i completeaza feminitatea. De aceea este necesar ca prin volum, culoare, calitate, stralucire si coafura, sa-l inobilam si sa-l acordam, cit mai fericit, cu trasaturile noastre. In ceea ce priveste calitatea si desimea sau fragilitatea sa, parul se mosteneste. Intocmai ca tenul, parul poate fi: gras, uscat sau normal. Aceasta se constata astfel: daca la citeva zile dupa ce a fost spalat frecam cu palma capul intreg, cuprinzind parul pina la ceafa si timple si apoi stergem mina pe o foita de hirtie, pot aparea trei situatii:

a) cand nu lasa nici o urma, este uscat;

b) cand lasa o urma usoara, este normal);

c) cand apare o urma de grasime, inseamna ca parul este gras.

Astazi s-a format o adevarata industrie cosmetica in intreaga lume. La noi in tara intreprinderile de produse cosmetice creaza un mare sortiment de produse necesare infrumusetarii parului: sam- poane, balsamuri, tonice, regeneratoare, (din plante si alte produse) lacuri, fixative.

Vopsitul parului

Femeile isi cauta un stil propriu pentru desavirsirea fizicului lor si s-au obisnuit, pentru improspatarea infatisarii, sa-si schimbe culoarea parului si pieptanatura. Recolorarea poate fi foarte bine venita, dar prezinta si un risc, de a nu se acorda in mod fericit cu tenta naturala a tenului sau cu trasaturile chipului.Trebuie sa stim de la bun inceput ca o culoare deschisa de par, sau una foarte inchisa, scoate in relief toate trasaturile noastre, chiar si pe cele care nu ne avantajeaza si care, altfel, nu s-ar fi observat atit de pregnant.Vopsitul se va face in acord cu culoarea pielii si a ochilor.

  • Exista unele tenuri brune care nu se pot acorda cu o culoare blond — pai, astfel ca vopsirea parului ar schimba acel echilibru firesc dintre par si ten.
  • Pentru un par blond se cere o piele deschisa — deci o culoare de ten delicata, vaporoasa, pe care unele satene o au si chiar brunele cu fata foarte alba.
  • Brunele cu tenul de culoare inchisa vor opta fericit pentru o nuanta spre castaniu deschis pina la un rosu „ghicit , nu intens, care avantajeaza pe cele care, desi sint brune, au un ten mai deschis. Inainte de vopsire se va testa daca persoana in cauza nu este alergica la vopsea. Testul se va face pe o portiune de piele de pe antebrat.

Este necesar sa fie respectata ziua de spalare a parului, pentru a evita excitarea suplimentara a glandelor sebacee. Bigudiurile nu trebuie sa fie infasurate prea strins si uscatul nu va fi excesiv, pentru a nu se deshidrata si rupe parul.

Coafura

Cunoscind precis calitatile si defectele obrazului nostru il putem adapta la frumusete prin citeva sublinieri ori subterfugii. In privinta coafurilor, acestea se vor face in „ton cu moda, dar raportate la forma si trasaturile obrazului, in concordanta cu inaltimea si conformatia corpului. In nici un caz nu vom sublinia un defect numai pentru a fi la moda, fiindca scopul nostru este sa fim frumoase, chiar daca nu sintem coafate dupa ultima moda.

Cunoscind precis calitatile si defectele obrazului nostru il putem adapta la frumusete prin citeva sublinieri ori subterfugii.

Putem sa adaugam un franj de par sau o bucla, sa rasfiram un breton peste o frunte prea lata sau sa acoperim cu bucle urechile prea mari. Tinind deci cont de forma obrazului nostru, determinat de conformatia sa osoasa, vom da citeva sugestii.

  • Obrazul rotund (tip luna). Se cere o alungire (aparenta) a obrazului printr-o coafura montanta, cu parul ridicat la spate si in bucle deasupra capului, cu sau fara coc, sau o coada deasupra crestetului, ca o coronita.Parul mai poate fi coafat si tuns semiscurt in parti, dar deasupra capului inalt si rasucit modern, sau lung si lasat in jos de-alungul gitului.
  • Obrazul patrat (tip jupiterian). Parul trebuie sa fie mai lung pentru a acoperi mandibula (falcile) care este proeminanta. Pe frunte se poate lasa un semibreton dar deasupra fruntii, spre crestet coafura va fi inalta sau in bucle, pentru a se prelungi obrazul.
  • Obrazul dreptunghiular foarte alungit (tip saturnian ) Cere un breton des pe frunte cu parul fara inaltime deasupra capului (pentru ca obrazul sa fie scurtat in lungime). Parul va incadra lateral obrazul si va fi taiat rotund, rasucit spre interior, ca sa acopere falcile.
  • Obrazul triunghiular (lip mercurian). Acest obraz are forma de para, partea mai lata fiind sus, ca un triunghi cu baza sus si virful in jos.Aceasta conformatie cere o coafura care sa acopere partea de sus, micsorind-o, prin mese on- ( dulate pe frunte si parul coafat atit de lung, cu \ onduleuri rasucite in interior (paj), incit sa acopere golurile de la mandibula.
  • Obrazul triunghiular, (tip terian). Se caracterizeaza prin aceea ca partea de sus este foarte ingusta in comparatie cu cea de jos, de la baza, care are o forma lata, dreptunghiulara.Coafura va fi umflata la timple si in jurul fruntii, ca sa mareasca forma capului si, de a asemenea umflata spre crestet, ca sa lungeasca oarecum, obrazul. in parti parul va fi semiscurt. Cind profilul este defectuos, poate fi ajutat cu un breton umflat, cu virfurile firelor de par in interior sau cu o mesa ondulata pe frunte.

Alopecia

Alopecia sau caderea parului, este o problema serioasa, care are inca multe necunoscute. Parul femeii a fost si constituie una din podoabele sale cele mai pretioase, deci este normal sa fim ingrijorate si sa incercam sa luam masuri atunci cind incepem sa ne pierdem parul.
Uneori, aceasta cadere poate fi o falsa alarma, fiind naturala, cele 30—50 fire de par ce cad zilnic constituind o cadere normala, (mai ales pentru persoanele care au firul foarte subtire si care se incurca usor la pieptanat) parul reinoindu-se permanent. Dar, daca pierdem mai mult decit 50 de fire zilnic, trebuie sa ne ingrijoram si sa ne luam masurile de cuviinta, consultind medicul specialist dermatolog. Alopecia grava apare ca niste goluri, de marime diferita, absolut fara par.
Cauzele sint multiple: un vopsit repetat si nefacut de. o specialista, un decolorat cu o doza exagerata de decolorant, un permanent nereusit, masaje violente, un periat prea aspru, parul este extrem de uscat si friabil.Anumite boli (febra tifoida, gripa), o nastere grea etc. sint de asemenea responsabile de aceasta pierdere a parului.

Datorita acestui lucru, trebuie sa fim foarte atente cu caderea parului spre a stabili cauza, cunoscind si faptul ca mai sint si alte boli infectioase ale parului ca: favusul si tricofitia, care sint extrem de periculoase, fiindca parul nu-si mai revine dupa vindecare.Exista cazuri in care caderea parului apare dupa un traumatism psihologic, un soc emotional, din cauza unei mari oboseli si debilitati fizice, dupa stresul unui accident.Uneori, din motive endocrine, la pubertate sau la menopauza, parul foarte des se poate rari.
Tratamentele tiroidiene, abuzul de hormoni masculini pot da nastere la un dezechilibru in cresterea parului; dereglarile glandei sebacee care secreta in exces grasime aceasta fiind acida, pot de asemenea distruge radacina parului. Oricare ar fi cauzele, nu trebuie sa asteptam complicatiile si surprizele neplacute ce se pot ivi, ci sa apelam fara intirziere la medicul specialist spre a stabili diagnosticul si a ne prescrie tratamentul de rigoare.

 

SAMPON CU KERATINA FARMASI

Repară, curăță eficient, îndepărtează murdăria și pătrunde în cuticula firului de păr pentru a-l hrăni. Mod de utilizare: Se aplică pe părul ud, se masează într-o spumă bogată și se clătește cu apă din abundență. Avertizări: Doar pentru uz extern. Evitați contactul cu ochii. În caz de contact cu ochii, clătiți cu apă din abundență. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se depozita la temperatura camerei, dar nu în lumina directa a soarelui.

Click pentru REDUCERE

♥ NOTA: Membrii cu cont in Club Farmasi beneficiaza de REDUCERE 23%-30% fata de pretul afisat aici pe site si in catalog. Reducerea se obtine INDIFERENT de valoare comenzii, la toate produsele Click pe buton mai sus pentru a creea cont de membru si a avea reducere plus alte beneficii! Contul nu implica nici o obligatie din partea Dvs.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *